Pop-Tarts: Oblíbená svačinka z USA, známá již od 60. let

pop-tarts_blog

Pop-Tarts, ikonické toustové pečivo s ovocnou náplní a sladkou polevou, si získalo srdce dětí i dospělých v USA už od roku 1964. Tato sytá a snadno přenosná svačina se stala synonymem pro rychlé a chutné ranní jídlo, ale i pro nostalgické vzpomínky na dětství.

Kontroverze a popularita

Pop-Tarts se staly terčem kritiky kvůli svému vysokému obsahu cukru a umělých příchutí. Na druhou stranu, jejich popularita neklesá. Jsou snadno dostupné a nabízí širokou škálu chutí pro všechny typy gurmánů.

Způsoby přípravy a konzumace

Pop-Tarts se dají jíst studené, ale většina lidí je preferuje teplé. Mohou se ohřát v toustovači, mikrovlnné troubě nebo jednoduše položit na hrnek s horkou kávou nebo čajem. Pop-Tarts se dají rozdrobit do jogurtu, zmrzliny nebo cereálií. Existují i recepty na koláče, sušenky a brownies s Pop-Tarts jako hlavní ingrediencí.

poptarts

Historie a varianty

Pop-Tarts vymyslel v roce 1963 Bill Post, zaměstnanec firmy Kellogg's. Inspiroval se oblíbenými koláčky s ovocnou náplní a hledal způsob, jak je zabalit do praktické a trvanlivé formy. První Pop-Tarts se prodávaly ve čtyřech příchutích: jahoda, borůvka, hnědý cukr a skořice. Dnes existuje více než 30 druhů Pop-Tarts, včetně slaných variant s náplní jako sýr a slanina.

 

history_poptarts

Pop-Tarts: Více než jen svačina

Pop-Tarts se staly kulturním fenoménem. Objevily se v mnoha filmech a seriálech a staly se inspirací pro umělce a hudebníky. Pop-Tarts jsou symbolem americké popkultury a nostalgie za dětstvím.

Ať už je milujete nebo nenávidíte, Pop-Tarts tu s námi budou nejspíš ještě mnoho let. Jsou to sladké, křupavé a praktické potěšení, které si může vychutnat každý.

Americká reklama na Pop-Tarts z roku 1993

 

Pop-Tarts

Prozkoumejte a objevte všechny aktuální produkty.

 

Více informací