Pringles: Americká legenda mezi brambůrky

pringles_banner

Pringles jsou jedním z nejoblíbenějších snacků na světě, a jejich unikátní tvar a bohatá nabídka příchutí je činí jedinečnými na trhu chipsů. Ale co stojí za touto oblíbeností? Zjistěte to v následujícím článku o historii a zajímavostech značky Pringles.

pringles-historie-tuzexovky

Historie Pringles

Historie Pringles sahá až do 60. let 20. století, kdy byly poprvé představeny na trh společností Procter & Gamble. Tato ikonická značka chipsů však nespočívá v tradičním výrobě bramborových chipsů. Co ji dělá tak výjimečnou?

  • Inovace v designu: Pringles byly vyvinuty Dr. Frederickem Baur, který se snažil vytvořit chipsy, které by měly konzistentní tvar a byly by méně zlomkovité než tradiční chipsy. Díky tomu vznikl charakteristický tvar Pringles.

  • Široká paleta příchutí: Pringles nejsou omezeny pouze na slanou variantu. Nabízí mnoho různých příchutí, včetně BBQ, sour cream and onion, cheddar cheese a mnoha dalších, čímž uspokojují různé chuťové preference.

  • Patentovaný tvar: Pringles mají patent na svůj unikátní tvar, což znamená, že žádný jiný produkt nemůže mít identický tvar.

  • Mezinárodní oblíbenost: Dnes jsou k dostání ve více než 140 zemích světa. Do České Republiky byly Pringles poprvé oficiálně distribuovány již v roce 1994.

pringles_retro reklama

Zajímavosti o Pringles

Pringles jsou nejen chutné, ale i plné zajímavých faktů a příběhů. Zde je několik zajímavostí o této oblíbené značce:

  1. Vesmírný snack: Pringles jsou oblíbeným snackem i mezi astronauty na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) díky svému speciálnímu balení.

  2. Recyklovatelné tuby: Značka Pringles přepracovala své tuby tak, aby byly recyklovatelné, což ukazuje závaznost značky v otázce udržitelnosti.

  3. Nekonečný výběr: Pringles neustále inovují a přidávají nové příchutě do své nabídky, takže vždycky existuje něco nového k vyzkoušení.

  4. Některé příchutě jsou regionální: Pringles vydávají různé příchutě, které jsou specifické pro určité regiony. Například v Japonsku můžete ochutnat příchutě jako "Seaweed" (mořská řasa) a "Soft-shelled Crab" (měkký krabí maso).

  5. Vynálezce skončil v tubě: Vynálezce této legendy Fredric John Baur byl na své přání po úmrtí zpopelněn a část jeho ostatků byla uložena do tuby Pringles a uložena do jeho hrobu. Braunovi vnuci vybrali plechovku s "originál" příchutí.

  6. Závislost na Pringles: Mnoho lidí prožívá tzv. "Pringles efekt," což znamená, že jakmile otevřou tubus Pringles, nemohou přestat a sní ho celý. To bylo dokonce tématem v mnoha humoristických reklamách a parodiích.

  7. Speciální edice: Mimo originálních a lokálních příchutí vytváří Pringles i limitované edice. Například v roce 2020 představila v Americe limitku Rick And Morty.

pringles-rick-and-morty

Pringles jsou více než jen obyčejné chipsy. Jsou symbolem inovace, bohatého výběru a zajímavých příběhů. Bez ohledu na to, jestli máte rádi tradiční slané Pringles nebo se chystáte vyzkoušet nějakou novou příchuť, Pringles vám vždy nabídnou jedinečný chuťový zážitek.

Na našem e-shopu najdete široký výběr příchutí nejen z USA ale také z Mexika, Asie nebo Velké Británie. (vždy záleží na aktuální dostupnosti)

 

Pringles

Prozkoumejte a objevte všechny aktuální příchutě.

 

Více informací