Jaký je rozdíl mezi Coca Colou z USA vs z Mexika?

Za vším hledejte cukr! 

Coca-Cola je jednou z nejoblíbenějších a nejrozpoznatelnějších nápojových značek na světě. Mnozí z nás věnují pozornost různým variantám Coca-Coly, které se liší chutí a složením. V tomto článku se podíváme na rozdíly mezi klasickou Coca-Colou a mexickou verzí, která je známá svým použitím třtinového cukru.

coca cola (1)

 

Sladkost

Mexická Coca-Cola je slazena třtinovým cukrem, zatímco běžná USA Coca-Cola je slazena kukuřičným sirupem s vysokým obsahem fruktózy. Třtinový cukr má nižší glykemický index než kukuřičný sirup, což znamená, že se vstřebává do krve pomaleji a vyvolává menší skok v hladině cukru v krvi. Třtinový cukr má také bohatší chuť než kukuřičný sirup, což je jeden z důvodů, proč je mexická Coca-Cola často považována za chutnější.

trtinovy cukr

Chuť

Kromě rozdílu v sladkosti mají mexická a běžná USA Coca-Cola také mírně odlišnou chuť. Mexická Coca-Cola má často popisována jako having a more complex flavor, with a subtle herbal note. Někteří lidé také uvádějí, že mexická Coca-Cola je méně kyselá než běžná USA Coca-Cola.

Balení

Mexická Coca-Cola se prodává v klasických skleněných lahvích. Skleněná láhev poskytuje lepší ochranu nápoje před oxidací a ztrátou chuti než plechovka nebo plastová láhev. Běžná USA Coca-Cola se prodává v plechovkách nebo plastových lahvích

cola

Fakta a statistiky

  • Mexická Coca-Cola obsahuje asi 10,6 gramů cukru na 100 mililitrů nápoje. To je o něco méně než běžná USA Coca-Cola, která obsahuje asi 11 gramů cukru na 100 mililitrů nápoje.
  • Mexická Coca-Cola se prodává v klasických skleněných lahvích o objemu 355 mililitrů. Tyto lahve jsou vyrobeny z recyklovaného skla a mohou být znovu použity.
  • V roce 2022 se v Mexiku vyprodukovalo asi 2,2 miliardy litrů Coca-Coly. To představuje asi 10 % celkové produkce Coca-Coly na světě.

"Fun facts"  o mexické Coca-Cole

  • Mexická Coca-Cola se vyrábí podle původního receptu z roku 1886. Tento recept obsahuje kofein, cukr, kyselinu citronovou, karamel a přírodní aroma.
  • Mexická Coca-Cola se vyrábí v Mexiku již od roku 1900. V roce 1919 získala Coca-Cola Company v Mexiku exkluzivní licenci na výrobu a prodej Coca-Coly.
  • Mexická Coca-Cola je oblíbená po celém světě. Její obliba v USA je tak velká, že se v některých obchodech prodává za dvojnásobnou cenu než běžná USA Coca-Cola.

 

 

Coca Cola

Prozkoumejte a objevte všechny aktuální produkty.

 

Více informací