Cheetos - nejpopulárnější "křupky" na světě

cheetos

Pokud jde o ikonické snacky, má málo značek takovou pověst jako Cheetos. Tyto křupavé a pikantní pochoutky si získaly srdce milionů fanoušků po celém světě, a to díky své unikátní chuti a nezaměnitelnému vzhledu. Ale jak začal příběh této značky a co dělá Cheetos jedničkou nejen v USA?

cheetos_old_kamion

Historie Cheetos

Historie značky Cheetos se začala psát v roce 1948 ve výzkumné a vývojové kuchyni společnosti Frito v Dallasu v Texasu kde Charles Elmer Doolin začal tvořit ranné zkušební dávky této budoucí legendy. Jelikož neměl Doolin dostatečné výrobní kapacity pro uvedení Cheetos na americký trh, musel navázat partnerství s obchodníkem s bramborovými lupínky Hermanem W. Layem. Úspěch Cheetos přiměl oba v roce 1961 ke spojení firem a vznikla tak společnost, jejíž značku známe dodnes Frito-Lay Inc. V roce 1965 se společnost spojila s Pepsi-Cola Company a vytvořil PepsiCo, díky tomu se Cheetos rozšířilo i mimo Severní Ameriku.

V roce 2010 se stala značka Cheetos nejprodávanější značkou sýrových snacků v USA.

 

macncheese_cheetos

Cheetos nejsou jen křupky

Jako správná americká značka má pro své milovníky připraveny také tu nejoblíbenější večeři v USA, Mac and Cheese! Makarony se sýrem v podaní Cheetos jsou maximálně sýrové a navíc v oblíbených příchutích jako je Flamin' Hot nebo oblíbené Cheddar Jalapeno.

Zajímavosti o Cheetos

  • Kuriozity ve tvaru snacku: Cheetos mají charakteristický tvar, který připomíná šroub. Tento tvar byl původně vytvořen náhodou, ale stal se jedním z nejrozpoznatelnějších prvků značky.

  • Stoupenci celebrit: Cheetos mají mezi svými fanoušky i několik celebritních stoupenců. Například herec Ashton Kutcher byl zastáncem Cheetos a dokonce oznámil, že by si chtěl do svého domu nainstalovat Cheetos výdejník.

  • Variabilita příchutí: Kromě klasického "Crunchy" existuje celá řada různých příchutí Cheetos, včetně Flamin' Hot, Cheddar Jalapeno. a mnoha dalších. Každá příchuť má svou vlastní oddanou skupinu fanoušků.

  • Lokální verze: Chuť a složení se často liší tak, aby odpovídaly regionální chuti a kulturním preferencím. Například v Japonsku byla v roce 2021 k dostání verze Cheetos s jahodovou polevou.
  • Reklamní postavy: Cheetos jsou známé také díky svým ikonickým reklamním postavám, včetně Chester Cheetah, charismatického geparda, který je známý pro svou lásku k Cheetos a svou šibalskou povahu.

Povedená reklama Cheetos, kde můžete vidět i kousek historie obalů.

Cheetos jsou snack, který má bohatou historii a zůstává oblíbený mezi lidmi všech věkových kategorií. Jejich jedinečná chuť a křupavost je udržují na špičce seznamu oblíbených pochoutek.

 

Cheetos

Prozkoumejte a objevte všechny aktuální produkty.

 

Více informací